Gaziantep'te Araç Sahiplerine Müjde: O Özellikteki Araçlarda 3 Yıl Muayene Yok!

Gaziantep'te Araç Sahiplerine Müjde: O Özellikteki Araçlarda 3 Yıl Muayene Yok!
Milyonlarca araç sahibi için dikkat çeken bir değişiklik yapıldı. Otomobil sahiplerine yönelik muayene sürelerinde güncelleme gerçekleştirilerek, yeni alınan araçlarda ilk üç yıl muayene yaptırma zorunluluğu kaldırıldı.

TÜVTÜRK, yeni araç sahiplerine kolaylık sağlayacak bir düzenlemeye imza attı. Yeni otomobil sahiplerinin artık ilk 3 yıl boyunca araç muayene istasyonlarına gitme zorunluluğu bulunmuyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, trafikteki araçların güvenliğini ve çevre duyarlılığını artırmak adına önemli adımlar atan TÜVTÜRK, bu defa araç sahiplerine yönelik bir uygulamayı değişikliğe gitmiş durumda.


Düzenli araç muayenelerinin önemine değinen TÜVTÜRK, trafik güvenliği ve çevresel etkilerle ilgili müşterilerine bilgilendirme yaparak, atılacak adımları detaylandırdı.

Yeni kurallara göre, sürücüler artık yeni bir otomobil aldıklarında, bu aracın ilk 3 yıl boyunca muayene edilmesine ihtiyaç yok. Bu değişiklik, sürücüleri büyük oranda rahatlatacak ve zaman kazandıracak.

Bununla birlikte, binek otomobil, traktör ve motosikletler için muayene hizmetlerinin seyyar istasyonlarda da sağlandığı belirtilirken, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin yalnızca belirli sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılabileceği vurgulandı.

Hava destekli hidrolik fren sistemine sahip ağır vasıtaların muayenelerinin ise sadece belirlenmiş sabit istasyonlarda gerçekleştirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca, traktör gibi tarım makinelerinin muayenelerinin ise hem seyyar hem de sabit istasyonlarda yapılabileceği açıklandı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.