Gaziantep Ve Türkiye İflasın Eşiğindeki Ünlü Türk mama markasını Konuşuyor!

Gaziantep Ve Türkiye İflasın Eşiğindeki Ünlü Türk mama markasını Konuşuyor!
Bebek mamaları ve takviye edici gıda üretimi yapan Hünnap Gıda'nın konkordato talebinde bulunması piyasalarda sürpriz etki yarattı.

Şirket, mevcut ekonomik dalgalanmalardan ve yükselen maliyetlerden etkilendiğini dile getirerek, mali darboğaz içerisine girdiğini açıkladı. İlgili mahkeme, şirketin mali durumunu detaylı bir şekilde incelemek ve alacaklılar ile bir uzlaşma sağlamak üzere bir konkordato komiseri atadı. Aynı zamanda, Hünnap Gıda haciz işlemlerine karşı korunması amacıyla 3 aylık bir geçici mühlet süresi kazandı. Bu durum, piyasada ve özellikle bebek sahibi anneler arasında büyük bir endişe oluşturdu.


Annelerin güvendiği firma Hünnap Gıda, ekonomik krizler ve artan üretim maliyetlerine dayanamayarak konkordato yoluyla çözüm arayışına gitti. Konkordato talebi sonucunda Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruldu ve mahkeme tarafından şirkete 3 aylık bir geçici mühlet süresi tanındı. Bu kararla, Hünnap Gıda'nın mal varlıkları üzerindeki haciz işlemleri geçici olarak durdurulmuş oldu.


Ayrıca mahkeme, Bağımsız Denetçi SMMM Suat Özyalçın, Bağımsız Denetçi SMMM Zeki Özkan ve Hukukçu Prof. Dr. Burak Huysal'dan oluşan 3 kişilik bir konkordato komiser heyeti atadı. Bu heyetin görevi, şirketin mali yapısını analiz etmek ve alacaklılarla müzakere ederek şirketin borçlarının yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak olacak.


Şirketin sahibi Abdullah Sarı, 10 yıl önce kurduğu ve özellikle takviye edici gıda üretimiyle anne-bebek ürünlerinde tanınan bir marka haline gelen Hünnap İlaç ve Sağlık Şirketi ile Abdullah Sari Gıda AŞ adına konkordato sürecini başlattı. Hünnap Gıda, ürünlerini web sitesi yanı sıra eczaneler ve bazı marketler aracılığıyla tüketiciyle buluşturan bir firmaydı.

Kaynak:halktv.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.