Gaziantep'te Bayram Coşkusuna Baklava Darbesi: Gaziantep'te Fiyatlar Uçuşta, Vatandaşın Cebi Yanıyor!

Gaziantep'te Bayram Coşkusuna Baklava Darbesi: Gaziantep'te Fiyatlar Uçuşta, Vatandaşın Cebi Yanıyor!
Gaziantep'te vatandaşlar, bayram öncesi tatlı bir telaş içine girmiş durumda. Ne var ki, bu yıl Gaziantep'in ünlü lezzeti baklava, zamların gölgesinde kaldı.

Malzeme maliyetlerindeki artış ve ekonomik faktörlerin etkisiyle baklava fiyatları el yakar hale geldi. Fiyatların kilogram başına 900 ile 1.100 Türk Lirası arasında değişmesi, bayramı tatlısız geçirmek istemeyen vatandaşları endişelendiriyor. Tarihi ve kültürüyle meşhur Gaziantep'in, baklavasız bir bayram sofrası düşünülemezken, yüksek fiyatlar nedeniyle bu geleneksel tatlıdan vazgeçmek durumunda kalanlar oluyor.


Gaziantep'in gözde tatlısının rekor fiyat seviyelerine ulaşması, Gazianteplileri farklı tatlı arayışlarına itiyor. Yoğun baklava fiyatları karşısında alternatif lezzetler denemek zorunda kalan halk, geleneksel bayram lezzetini sofralarından çıkarmak istemese de ekonomik gerçeklerle yüzleşiyor. Baklavanın maliyetlerdeki artışı, bayramın neşesini etkilese de, vatandaşlar alternatif çözüm bulma peşinde.


Ekonomik zorluklar ve baklava fiyatlarındaki yüksek artış, Gaziantep'te yaşayan tüketiciler arasında tepki topluyor. Vatandaşlar, yüksek baklava fiyatlarının, bayramın vazgeçilmez tatlı alışkanlıklarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Gaziantepliler, lezzetli baklava geleneğinin devam ettirilmesini temenni ederken, baklava fiyatlarının alım güçlerini aştığını da vurguluyorlar.


Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.