Altın Fırtınası Devam Ediyor: Rekora Doymayan Altın Yükselmeye Devam Ediyor

Altın Fırtınası Devam Ediyor: Rekora Doymayan Altın Yükselmeye Devam Ediyor
Altının değer kazancında son durak yok! Ons altın, yüzde 12.9'luk bir yükseliş sergileyerek önceki yılın aynı dönemdeki kazanımlarını şimdiden geride bırakmış durumda. Gram altın ise 435 lira seviyesine yükseldi.

Direnç noktalarını bir bir aşan değerli metal, rekorları ardı ardına sıralıyor. Ons altın, cuma günü ilk defa 2.300 dolar seviyesini geride bırakırken, gram altın da neredeyse 2.400 lira barajına ulaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) piyasa beklentilerine göre faiz indirimine geç başlama ihtimaline karşın, altındaki yükseliş ivme kazanmış gözüküyor. Ons altın, yüzde 1.69 oranındaki günlük artışla 2.329 dolara erişirken, gram altın yüzde 2.09'luk artışla 2.398 TL seviyesine tırmandı ve gün içerisinde 2.400 TL'lik kritik eşiği aştı.

YÜZDE 22.5 YÜKSELDİ

2024 yılının ilk çeyreğinde ons altın, geçen yılki kazanç oranlarını neredeyse yakalamış durumda. Yıl başından itibaren yüzde 12.9 değer kazanan ons altın, 2023'te yüzde 13.4 yükselmişti. Bu yıl 435 TL artış gösteren gram altın ise 2023 yılı sonuna kıyasla yüzde 22.5 daha yüksek bir değerde.

ORTADOĞUDAKİ GERİLİM İZLENİYOR

Altın fiyatlarındaki yükselişte Fed'in politikalarının yanı sıra, artan jeopolitik gerilimler de rol oynuyor. Fed'in faiz indirimi beklentisi, Ortadoğu'daki tansiyon, İsrail-İran arasındaki potansiyel çatışmalar, Kızıldeniz'deki saldırılar ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi unsurlar altına olan talebi artırarak fiyatların yükselmesine neden oluyor.

BORSA VE ALTIN KAZANDIRDI


Bu hafta, hem borsa hem de altın yatırımcıların yüzünü güldürdü. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftalık bazda yüzde 5.21 değer kazanarak 9.618 puana yükseldi ve yeni bir rekora imza attı. Altın fiyatları ise haftalık bazda yüzde 2.75 artış göstererek 2.391 lira seviyelerine ulaştı. Dolar ve Euro'da ise sırasıyla yüzde 1.35 ve yüzde 1.39'luk bir düşüş yaşanarak dikkat çeken bir diğer gelişme oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.