Gram Altın'da Yeni Rekor Beklentisi: 3.333 TL Tahmini Gündemi Sarstı!

Gram Altın'da Yeni Rekor Beklentisi: 3.333 TL Tahmini Gündemi Sarstı!
Ekonomist Mert Başaran, dikkatleri gram altının piyasa performansına çeviren son açıklamalarıyla yatırımcıların radarına girdi. Yatırımcıların altın değerlendirmelerinde bulunan öngörülerini dikkate aldığı görülüyor.

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Mert Başaran, son demecinde altın yatırımcılarına dikkatli olmalarını tavsiye etti. Başaran'ın özellikle vurguladığı nokta, gelecek dönemde gram altının değerinin 3.333 Türk Lirası seviyesini görebileceğinin altını çizmesiydi. Yatırımcılar ise bu yeni rekor ihtimalini değerlendirmekte.




Altın fiyatlarında beklenen yükseliş hakkında konuşan Başaran, gram altının belirtilen rakama ulaşacağı tarihi konusunda da uyarılarda bulundu. Yatırımcılara, uzun vadeli yatırım planlarını gözden geçirmelerini önererek, onların gelecekteki stratejilerini bu yeni veriler doğrultusunda şekillendirmeleri gerektiğine dikkat çekti.



Mert Başaran, altın fiyatlarının son dönemlerdeki rekor yüksek seviyelerine ulaşmasının, merkez bankalarının faiz politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti. Faiz kararının ardından yaşanan altın fiyatlarındaki artışı vurgulayarak, ons altındaki değer kaybının Türk Lirası kuru ile dengeleneceğini, bu nedenle gram altında ciddi bir düşüş beklemediğini ifade etti.



Yaklaşan seçim dönemi hakkında yatırımcılara tavsiyelerde de bulunan Başaran, bu süreçte altın alım satım işlemleri konusunda daha temkinli olunmasını önerdi. Mert Başaran, seçim sonuçlarının belirsizliği nedeniyle piyasalarda dalgalanmalara yol açabileceğini, bu durumun altın piyasasında da etkili olabileceğini öngördü.



Gram altının fiyatının 3.333 Türk Lirasına ulaşabileceği yönündeki tahmini ise piyasa oyuncuları arasında oldukça konuşulan bir konu haline gelmiş durumda. Ekonomist Başaran, análizlerinin sonucunda gram altında %40'a varan kazanç potansiyeli gördüğünü belirterek, bu artışın gerçekleşmesi için önünde herhangi bir engel bulunmadığını açıkladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.