DOLAR FÜZE GİBİ YÜKSELECEK! Ekonomist Geçer'den Yeni Rekor İşareti!

DOLAR FÜZE GİBİ YÜKSELECEK! Ekonomist Geçer'den Yeni Rekor İşareti!
Ekonomist Selçuk Geçer, geçmişte yapılan faiz artırımlarının dolar kurunu kısmen frenlediğini belirtti. Geçer Doların yükseliş eğilimini sürdüreceğine dikkat çekti.

Ekonomist Selçuk Geçer, finans piyasalarındaki dalgalanmalara ve bu dalgalanmaların ekonomik ve siyasi sonuçlarına karşı uyanık olunmasının gerekliliğini vurguladı.


DOLAR DÜŞMEYECEK!

Türkiye ekonomisi için doların düşmesinin olumlu olmadığına işaret eden Geçer, yaklaşan seçimler öncesi doların istikrarını korumak amacıyla beklenmedik faiz artırımları yapıldığını ifade etti. Bu hamlelerin döviz kurunu geçici olarak stabil hale getirdiğini ancak bu tedbirlerin doların uzun vadede değer kaybetmesini sağlayamayacağını söyledi.


Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarındaki düşüşün doların cazibesini ve altına olan talebi artıracağını belirten Geçer, altın fiyatlarının rekor seviyelerde seyrettiğine dikkat çekti. Geçer'e göre, ons altın 2100 dolar seviyesinin üzerinde tutunurken, gram altın fiyatları da sürekli yükseliş gösteriyor.


GEÇER: 'DOLAR DÜŞÜYOR YORUMLARINA İTİBAR ETMEYİN!'

"Dolar düşüyor" yorumlarına itibar etmediğini söyleyen Geçer, piyasalardaki mevcut durumu değerlendirirken, doların düşüşünün Türkiye'nin yararına olmadığını savundu. Son dönemde yapılan sürpriz faiz artırımının doların değer kazanmasını geçici olarak yavaşlattığını belirten Geçer, doların yükseliş eğiliminin devam edeceğine dair öngörülerini paylaştı.

DOLARIN DEĞERİ DAHA YÜKSEK!

Doların şu andaki değerinin kümülatif enflasyon göz önünde bulundurulduğunda oldukça düşük olduğunu iddia eden Geçer, TÜİK ve ENAG enflasyon rakamları arasındaki farka vurgu yaparak, vatandaşın yaşadığı enflasyonun çok daha yüksek olduğunu ve bu durumun doların gerçek değerini çok daha yüksek seviyelere çıkaracağını söyledi.



Not: Bu haberde yer alan değerlendirmeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi amacı taşımamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.