Gaziantep zamlarda şampiyonlar liginde! Türkiye'de Dolarla İlk İFTAR MENÜSÜ GAZİANTEP'TE

Gaziantep zamlarda şampiyonlar liginde! Türkiye'de Dolarla İlk İFTAR MENÜSÜ GAZİANTEP'TE
2015 yılında Gastronomi kenti unvanını aldıktan sonra her geçen yıl yemek fiyatlarındaki artışlar Gaziantepli vatandaşları canından bezdirdi. Gastronomi kenti Gaziantep yemek fiyatlarına gelen zamlarla "zam şampiyonu" oldu.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı'na ilk giren şehir olan Gaziantep'te 2015 yılından sonra işler oldukça değişti. Gastronomi unvanını alan kentte bazı fırsatçı esnaf yemeklere her gün zam üstüne zam eklediler.


YÖRESEL LEZZETLER LÜKS OLDU!

Gaziantep'in "Gastronomi Kenti" unvanı almasından sonra baklava, lahmacun, beyran gibi yöresel lezzetler gelen zamlar sonrası lüks sınıfına girdi.

İFTAR KAZIĞI!

Gaziantep’te Ramazan ayında iftarlık fiyatları ise dudak uçuklattı. Kişi başı menü fiyatları 400 TL’den başlıyor 1000 TL’ye kadar çıkıyor. 4 kişilik bir aile için en düşük iftar menüsü bin 600 liradan başlıyor. İki gün öncesine kadar yarı fiyatına olan yiyecekler Ramazan’da ikiye katladı. Uçuk fiyatlar karşısında vatandaşlar ise ‘Bu kadar da olmaz ki?’ diye tepki gösterdiler.

DOLARLI MENÜ!

Ramazan ayı ile birlikte lokanta ve restoranlarda iftar menülerinin fiyatları adeta uçtu. Geçen yıl kişi başı menü fiyatı 300 TL olan iftar menülerinde bu ramazan ayında 750 TL’ye yükseldi. Söz konusu artış sonrası dışarıda iftar yapmak hayal olurken, Gaziantep’te bir restoranın iftar menüsü fiyatı dikkat çekti. Kişi başı 20 dolar olarak duyurulan iftar menüsü sosyal medyada ise gündem oldu.


ŞEHRİN İMAJI ZEDELENİYOR


Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık nedeniyle yemek yemekte artık haram oldu. Bazı aç gözlü esnafın para hırsı nedeniyle şehir imajı zedelenirken, vatandaş da dışarıda yemek yiyemez hale geldi. Her yıl düzenlenen Gastronomi Festivali, binlerce yerli ve yabancı turist aracılığıyla mutfağımızı yakından tanıtma ve döndüklerinde reklam yapma fırsatı sunuyor. Ancak bazı paragöz esnaflar bu fırsatın da ters tepmesine sebep oluyor.


BU FİYAT FARKI NEDEN?

Gaziantep’te paça 180 - 200 TL’ye, bir dürüm kebap 150 TL’ye, nohut 50-60 TL’ye, pilav 40 TL’ye sebze yemekleri 110 TL’ye, bir tabak mercimek çorbası 70 TL’ye satılıyor. Bir porsiyon kebap ise 250 TL’den başlıyor. Bazı illerde ise paçanın 35 TL’ye kadar satıldığına dikkat çekiliyor. Pilavın 20, çorbanın 25, sebze yemeklerinin de 30 TL’ye satıldığı belirtiliyor. Aynı yemeğin Gaziantep’te 2-3 katına satılması tepkilere neden oluyor. Gelen yerli turistler de kentteki yemek fiyatları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum