Gaziantep'te Emeklilere Seçim Öncesi Müjde

Gaziantep'te Emeklilere Seçim Öncesi Müjde
31 Mart 2024 Türkiye ve Gaziantep'te Yerel Seçimleri'ne kısa bir süre kala, emekliler için yüzde 50 artış içerecek biçimde ek ödeme yapılacağı duyuruldu... İşte emekliler için sevindirici haberin ayrıntıları...

Türkiye genelinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde emekli vatandaşlara heyecan verici bir haber yayımlandı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekliliğe hak kazanan milyonlarca emekliye yönelik olarak duyurulan ek ödeme, tahsis numaralarına göre ödeme takvimleri açıklandı. İşte emekliler için Bayram İkramiyesi'nin ayrıntıları...

RAMAZAN AYI'NIN ORTASINDA DUYURULDU!


Ramazan ayının ortasındaki bu duyuru ile emekliler, 2024 Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yapılacağını merakla beklerken gelen haberle rahat bir nefes aldı. Kararlaştırılan %50'lik artış ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilecek olan ikramiyeler, her bir bayram için 3 bin TL olarak belirlendi. Bu ödemeden emeklinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş aylığı alan vatandaşlar, şehit aileleri ve gaziler, malulen emekli olanlar, terör mağdurları, korucular ve şampiyon sporcular da faydalanacak.


KİMLER NE ZAMAN BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesinin tahsis numaralarına göre yapılan ödeme takvimine göre: 9 Nisan Ramazan Bayramı arifesi ve 10 Nisan Ramazan Bayramı'nın ilk günü olacağından, ödemeler bayramdan önce vatandaşların hesaplarına yatırılacak. SSK emeklileri için 17-18 numara sonları olanlar 2 Nisan'da, 19-26 arası numaralara sahip olanlar sırasıyla 3 ve 4 Nisan'da ödeme alacaklar.


BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE ZAMAN ALACAK?

Bağ-Kur emeklileri ödemelerini 5 Nisan tarihinde alırken, Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşlar, tahsis numarasına göre 1-2'sinde olanlar 2 Nisan'da, 3-5 arasında olanlar ise 3-5 Nisan tarihlerinde bayram ikramiyeleri hesaplarına aktarılacak. Yapılan bu ek ödeme duyurusu, seçimlere kısa bir süre kala emeklilerimiz için müjdeli bir gelişme oldu ve maddi rahatlama sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.