Altın Yatırımcılarını Şok Edecek Karar! Gaziantep Dahil 81 İlde Yasaklanacak

Altın Yatırımcılarını Şok Edecek Karar! Gaziantep Dahil 81 İlde Yasaklanacak
Para piyasalarındaki öngörüleriyle tanınan İslam Memiş, tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altının ardından yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Altının geleceğine dair dikkat çekici ifadeler kullanan Memiş, bir altın türünün üretiminin yakında yasaklanabileceğini öne sürerek yatırımcıları uyardı. Memiş, bu hamlenin kısa vadede yatırım alışkanlıkları üzerinde önemli etkiler yapabileceği konusunda işaretler verdi.


Son dönemde ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın yapmış olduğu açıklamalar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının altın fiyatları üzerindeki yankıları devam ediyor. Faiz politikalarının etkisiyle uluslararası piyasalarda altın fiyatlarındaki ufuk çizgisi rekor seviyelere ulaşmış durumda. Ancak TCMB'nin aldığı faiz artış kararıyla döviz ve altındaki artışın önüne geçmiş gibi görünüyor. Ekonomistlerin beklentilerine göre, ABD'den gelebilecek faiz indirimlerinin altın fiyatlarında yeni rekorlar getirebileceği öngörülüyor.


Altın piyasalarındaki değerlendirmeleriyle bilinen ekonomist ve kuyumcu İslam Memiş, geçen yıl altın üzerinde yapılan kısıtlamalara yeni bir yasak eklenebileceğini öne sürdü. İthalat ve üretim kısıtlamalarının yeni bir boyut kazanabileceğini belirten Memiş, önümüzdeki dönemde gram altının üretiminin yasaklanabileceğine ilişkin sektör içi duyumları paylaştı.

Memiş, mevcut ekonomi yönetimi tarafından altın işlemlerine getirilen kısıtlamaların devam edeceğini belirtti. Ayrıca çeyrek ve yarım gram altınların üretimi durdurulduktan sonra, gelecek yıl 22 ayar gram altınlar için de benzer bir yasağın gelebileceğini dile getirdi. Böyle bir adımın yanlış olduğunu ifade eden Memiş, yetkililerden bu kararı gözden geçirmelerini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.