Gaziantep'te Simitçilerin Ramazan Kahkesi Oyunu! Bir Yerde 70 TL Birde 230 TL

Gaziantep'te Simitçilerin Ramazan Kahkesi Oyunu! Bir Yerde 70 TL  Birde 230 TL
Gaziantep’te iftar sofralarının vazgeçilmesi Halep Kahkesi’nin kilosu 70 ile 230 TL arasında satılıyor. Fiyatlar, mahalle ve semtlere göre değişkenlik gösterirken, bu kadar fiyat farkının olması şaşkınlık yaratıyor. Fiyatlar vijdan sınırını aşıyor...

Gaziantep'te Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan Kahkesi fiyatlarında, mahalle ve semtlere göre büyük bir fark yaşanıyor. Bazı semt ve mahallelerde 70 TL’ye satılan Ramazan Kahkesi, bazı yerlerde de 230 TL’ye satılıyor. Ramazan Kahkesi fiyatlarındaki aşırı fiyat uçurumunu ise neden kaynaklandığını kimse kestiremiyor.


70 TL’YE SATAN DA, 230 TL’YE SATAN DA PARA KAZANIYOR.
Gaziantep'te Ramazan Kahkesi fiyatlarındaki uçuruma anlam veremediklerini belirten vatandaşlar “Un, aynı un, susam, aynı susam, hamur, aynı hamur ama arada dağlar kadar fark var. Bizim esnafımıza ne oluyor. Esnafımız fiyatı neye göre belirliyor. 70 TL’ye satanda para kazanıyor, 230 TL’ye satanda para kazanıyor. Esnafımızın bu kadar çok para kazanma hırsı nedir. Ramazan ayında bari bunları yapmayın. Yazık günah.” diye konuştular.


BİR ÖLÇÜSÜ BİR SINIRI OLMALI
Esnafın biraz daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirten Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar “Serbest piyasada isteyen istediği fiyata satar diyorlar ama bu kadarda olmaz. Bunun bir ölçüsü sınırı olmalı. Örnek olarak 2 kuruşluk bir ürünü 10 kuruşa satmak insanları kazıklamak anlamına gelir. Vicdan sınırını aşan esnafların denetlenmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması gerekir.” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
39 Yorum