MEB’den son dakika duyurusu: Gaziantep dahil 81 ilde kapanıyor

MEB’den son dakika duyurusu: Gaziantep dahil 81 ilde kapanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde etüt merkezleri ve kurslara yönelik önemli bir karar alarak kapatma sürecini başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde artan ek ders taleplerini karşılamak amacıyla faaliyet gösteren ancak kontrolsüz bir biçimde çoğalan etüt merkezleri ve kurslarla ilgili önemli bir düzenleme açıkladı.

Bakan Yusuf Tekin, yaptığı resmi açıklamada, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ancak resmi kayıtları olmayan ve izinsiz faaliyet gösteren bu yapıların denetim altına alınacağını ifade etti.

Bakanlık, ülke genelindeki 81 ilde, özellikle "merdiven altı" olarak nitelendirilen ve fiyat rekabetiyle birlikte sayılarının arttığı gözlemlenen etüt merkezleri ve kurslara karşı ciddi bir önlem paketi açıkladı. Bu yapıların 2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminde tamamen kapatılacağı belirtilirken, bu adımın öğrencilere daha kaliteli ve güvenilir eğitim imkanı sağlama amacını taşıdığı vurgulandı.

Bakanlık, ebeveynlere de çağrıda bulunarak, çocuklarını kaydetmeden önce kursların resmi kayıtlı olup olmadığını sorgulamalarını ve Bakanlığa bağlı özel kurs listesine başvurmalarını önemle belirtti. Bu şekilde, velilerin çocuklarının daha güvenli bir eğitim ortamında bulunmasını sağlamayı hedefleyen Bakanlık, bu önlemin öğrencilere daha kaliteli eğitim sunma çabasının bir parçası olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum