GAÜN’de Erasmus Etkinliği

GAÜN’de Erasmus Etkinliği
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi ve St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi arasında gerçekleşen ERASMUS KA171 projesi anlaşması kapsamında sanat etkinlikleri düzenlendi.

GAÜN Erasmus Ofisi ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleşen etkinliklerde, St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi Öğretim Elemanı Anastasia Yudina, akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, uluslararası bir organizasyona rehberlik etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi Öğretim Elemanı Anastasia Yudina’nın öğrencileri farklı bir sanat anlayışı ile tanıştıracağını dile getirdi.

4.jpeg

Yağlı boya teknikleri, portre çizimi, Rusya’da uygulanan baskı teknikleri üzerine çalıştaylar ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda konferans gerçekleştiren Yudina, Rusya Federasyonu’nda yürütülen sanat çalışmaları ve sanat anlayışı hakkında bilgiler vererek, kişisel sanat kariyeri ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğin iki ülke ve iki kurum arasında işbirliği olanağı sağlarken aynı zamanda sanat alanında kültürler arası bir bilgi paylaşımı ortamı oluşturduğunu belirten GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, “Bu işbirliği, iki kurum arasında iletişim başlatmakta ve gelecekte öğrenci ve akademik personel değişimini vaat eden bir ortaklığın başlangıcı niteliğini taşımaktadır. Ayrıca, sanat sergileri gibi etkinlikler de gelecekteki ortaklıklar için bir başlangıçtır. Erasmus Ofisi’ne ve organizasyona tercümanlık eden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev’e teşekkürlerimi iletirim” diye konuştu.

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.