Gaziantep'te 42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi Gerçekleştirildi

Gaziantep'te 42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi Gerçekleştirildi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Yöneylem Araştırma Derneği tarafından hazırlanan 42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi’nin açılışı gerçekleşti.

GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında Kongre’nin açılışında konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 19 yıl önce 2004 yılında Gaziantep’te 24.‘üncüsü düzenlenen Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi’nin 42.’sini Cumhuriyetin 100’üncü yılında, ‘sürdürülebilirlik’ ana teması ile GAÜN ile işbirliği içerisinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek, “88 üniversite başta olmak üzere, 111 farklı kurumdan bu kongreye katılan 419 katılımcının sunacağı 201 bildirinin ve oturumlarda yapılacak bilimsel tartışmaların oluşturacağı ilham verici fikir ve sonuçların daha sürdürülebilir bir dünya için endüstriye ve topluma yön göstereceğine ve katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ise konuşmasında Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Kongrelerinin, 50 yıllık geçmişi ile artık geleneğe dönüştüğünü belirterek, “Bu kongrenin amacı; Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması alanlarında araştırma yapan bilim insanlarıyla, iş ve sanayi dünyasının seçkin temsilcilerini bir araya getirmek, akademik ve uygulamaya yönelik çalışmaların paylaşımını sağlamak ve bu alanlarda üretilen ve kazanılan deneyimleri toplum faydasına olacak bilim ve teknolojilerde kullanmaktır. Amacına hasıl ve faydalı bir kongre olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Yöneylem araştırması disiplinin yaşadığımız dünya üzerinde her türlü karar probleminde söz sahibi olabildiğine vurgu yapan GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Ulusam Seçkiner de, “Yöneylem araştırması disiplini, isabetli kararlar almada oluşturduğu modeller sayesinde birçok disiplinden farklı bakış açılarıyla hem iş dünyasına hem de topluma yararlı çalışmalar yapıyor. Karar almanın bu kadar karmaşık hale geldiği dünyada en iyi kararı bulmada yöneylem araştırmasının daha çok işi var. “ diye konuştu.

Yöneylem Araştırması Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Aktürk “Üniversitelerimizin bu kongrelerin düzenlemesindeki yeri çok önemli, Cumhuriyetimizin 100.yılı olduğu için yer seçimimize özen ve hassasiyet gösterdik. Gazilik unvanı taşıyan Gaziantep’te bu kongreyi düzenlediğimiz için çok mutluyuz.” sözleriyle kongrenin Gaziantep’te olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, GAÜN Rektör Yardımcı Prof. Dr. Recep Yumrutaş tarafından kongrenin sponsorlarına plaket verdi.

80 üniversiteden katılımcının olduğu ”42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi 3 Kasım 2023 tarihine kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.