Green Card Nedir? Ne İşe Yarar?

Green Card Nedir? Ne İşe Yarar?
Green card, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı çalışma ve oturma izni sağlayan resmi bir belgedir.

ABD’nin uzun zamandır dünyanın pek çok ülkesinden başvuru kabul ettiği Green Card uygulaması Amerika’ya yerleşmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Peki Green Card nedir, kişiye sağladığı avantajlar nedir? Bu rehberimizde Green Card nedir ve ne işe yarar gibi sorulara yanıt arayacağız.

Green Card Nedir?

Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası kapsamında Amerika’da kalıcı çalışma ve oturma izni veren resmi bir belge olan Green Card, yeşil kart olarak da bilinir. Yeşil kart sayesinde Amerika sınırları içerisinde çalışma ve eğitim hakkına sahip olabiliyor. Green Card sahibi kişiler Amerika’da belirli bir süre geçirdikten sonra ABD vatandaşlığına da başvurabiliyor. Amerika’da serbestçe yaşamaya imkan sağlayan bu resmi belge sayesinde ülke sınırları içerisinde herhangi bir işte çalışabilirsiniz. Federal hükümet tarafından sunulan çeşitli sosyal hizmet programlarından da yararlanabilirsiniz. Bu ve bunun dışında bir çok avantaj sağlayan bu belgenin ne işe yaradığını daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Green Card Ne İşe Yarar?

Green Card sahipleri, vize süresi için endişe etmeden Amerika’da kalabilirler. Ayrıca herhangi bir işverenin yanında çalışma veya kendi işlerini kurma gibi avantajlara da sahip olurlar.

Günümüzdeki yüksek eğitim koşulları göz önüne alındığında Green Card, Amerika’daki eğitim kurumlarına daha kolay erişim sağlanmasını veya bazı koşullarda öğrencilere uygulanan eğitim ücretlerinden de yararlanmayı sağlar.

Belirli bir süre Amerika’da çalıştıktan sonra sağlık sigortası haklarına ve diğer sosyal hizmet programlarına erişim hakkı kazanır. Aynı zamanda bazı durumlarda diğer aile bireylerinin de Green Card sahibi olmasına olanak sağlayabilirler. Belirli bir süre Amerika’da ikamet eden ve belirli şartları yerine getiren Green Card sahipleri, Amerikan vatandaşlığına başvurma hakkına da sahip olabilirler.

Her sene Ekim-Kasım ayları arasında gerçekleştirilen Green Card çekilişleri, bir sonraki sene Mayıs ayı gibi açıklanır. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama ve çalışma hakkı kazanmak isteyen kişiler tarafından her sene milyonlarca başvuru alan Green Card, her sene milyonlarca başvuru almaktadır. Eğer sizler de Amerika’da kalıcı bir yaşam kurma, iş imkanı elde etme ve eğitim alabilme gibi haklardan yararlanmak istiyorsanız Green Card’a başvurabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.