Denetimli serbestlikte karakolda imza verme dönemi bitiyor!

Denetimli serbestlikte karakolda imza verme dönemi bitiyor!
Dünyada bir ilke imza atılacak olan çalışma ile denetimli serbestlik adı altında 300 bin kişinin takibi BİOSİS ile gerçekleştirilecek. Gelecek zamanda ihalesi sağlanıp Türkiye genelinde yürürlüğe geçecek BİOSİS işlemleri şu şekilde olacak.

4 BÖLÜMDE ÜNİTE SAĞLANIYOR

Denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasının daha da pratikleşmesi için sistem üzerinde güncellemler yapıldı. Elektronik izleme başlığıyla mevcutta 4 bölümde ünite kullanımı sağlanıyor.

Bunlar, konutun terk bırakılmaması, geçerli olan konumlarda bulunmak veya belirli noktaların terk edilmesinin önüne geçilmesi, alkol kullanımı ve mağdur koruma üniteleri olarak listeleniyor.

BİOSİS İLE SAĞLANACAK

Denetimli serbestlik adı altında mevcutta 300 bin civarında yükümlü yer almasına yönelik elektronik izleme kapasitesi sadece 3 bin kişi. BİOSİS ile 300 bin kişinin elektronik takibi sağlanabilecek.

TELEFONDA OLABİLECEK

Yükümlülerin onayları alınarak, kendilerine ait elektronik cihazlarına sistem yüklemesi yapılacak. Biyometrik doğrulama işlemleri ve GPS özellikleri dahil edilerek mercek altına alınacak. Böylece saha personeline de ihityaç duyulmayacak.

UZAKTAN DENETİM SAĞLANACAK

Yükümlülerin elektronik cihazlarına bildirim ulaştırmak suretiyle konumları ve biyometrik bilgileri talep edilen her an rahat ve çok hızlı bir şekilde ulaşılabilecek.

Takip için yükümlünün yer aldığı konuma denetim personeli gönderilmesine gerek kalmayacak. Bu anlamda büyük oranda personel tasarrufu da elde edilmiş olacak.

KARAKOLA GİDİLMEYECEK

Kamu yararına çalışmada yükümlünün yerinde olup olmadığı uzaktan kolay bir şekilde denetimi sağlanacak. Yükümlünün, polis merkezine gitmesine ihityaç duyulmadan elektronik cihazı üzerinden gerektiği yerde olup olmadığı tespit edilebilecek.

Belirli bir bölgeye girmemek ve belirlenen bölgeden dışarı çıkamamak yükümlülüğü olan yükümlü ise elektronik cihazı üzerinde kısıtlı bölgeyi erişebilecek ve ihlal olmaması için bölgeye giriş yapmayacak.

Kısıtlı bölgeye girmesi veya çıkışı yapılırsa sistem otomatik olarak uyarılarda bulunacak.

UYUŞTURUCU MADDE ALANLAR

Uyuşturucu madde alma, bulundurma ve ticaretini yapma gibi suçlarda bulunanlar da bu sistem sayesinde yakından takip edilecek.

Kaynak:sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.