Seçim kavgasında kan aktı: Ölü ve yaralılar var! Başsavcılıktan Açıklama Geldi

Seçim kavgasında kan aktı: Ölü ve yaralılar var! Başsavcılıktan Açıklama Geldi
Yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amca çocukları arasında kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Kavga, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Taşpınar Kırsal Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, mahallede yaşayan Yusuf Yiğit, akrabasının da aday olduğu muhtarlık seçiminde başka birini destekleme kararı aldı. Karara öfkelenen akrabaları ile Yusuf Yiğit arasında husumet başladı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan bir düğün salonundaki eğlenceye giden Yusuf Yiğit, amcasının çocukları E.Y. ve M.Y. ile karşılaştı. Aralarında çıkan tartışmanın ardından E.Y. ile M.Y., araçlarından bulunan pompalı tüfekleri çıkararak Yusuf Yiğit'e ateş açtı.

Boynundan vurulan Yusuf Yiğit ağır yaralanırken, salonda bulunan Simge Ertaş (24) ile 3 yaşındaki G.A.B., saçmaların isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Yusuf Yiğit doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bacaklarından hafif yaralanan Simge Ertaş ile G.A.B. ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

BURSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Akrabası tarafından Silahla Öldürüldü’ haberine konu olayla ilgili olarak Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; şüphelilerin kullandıkları ateşli silah ile Maktul Y.Y.’nin ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına sebep oldukları olay ile ilgili olarak; Soruşturma, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı ve ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmekte olup, Şüpheliler E.Y. ve M.Y’yi yakalama çalışmaları devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.